Pastoralni Centar Varaždinske biskupije Ludbreg

Petra Zrinskog 1
42230 Ludbreg
Tel: 042/352 098
Mob: 099/4078 566
E-mail: pc-ludbreg@biskupija-varazdinska.hr

Prvi Bračni susret u Ludbregu - 16.-18.01.2015.

U Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu od 16. do 18. siječnja 2015. održan je prvi "originalni" vikend članova Zajednice bračnih susreta u Varaždinskoj biskupiji.

Sudionike vikenda u nedjelju je posjetio varaždinski biskup Josip Mrzljak koji je pozdravio sve prisutne te se zadržao i na zajedničkom ručku. Biskup je svakom bračnom paru darovao prigodni poklon, kompendij Katekizma Katoličke Crkve i pri tome naglasio kako je taj pastoralni centar napravljen upravo za tu namjenu te izrazio zadovoljstvo što se djeluje na promicanju vrijednosti institucije kršćanskog braka i obitelji, a čiju važnost prepoznaje i Crkva.

Voditelji vikenda, uz preč. Josipa Kopreka, predstojnika biskupijskog Obiteljskog centra, bila su i tri bračna para: Ljiljana i Silvije Peti, Mirjana i Krešimir Vukina te Kristina i Mario Jerkovac. Sudjelovalo je 12 bračnih parova, koji su uz svoje voditelje proveli tri dana u radu na svojem braku, bračnoj komunikaciji i dijalogu, te uz otvorenost Duhu Svetome posvetili i ojačali svoj sakrament braka.

Vikend je završio u nedjelju svetom misom na kojoj su bračni parovi obnovili svoje bračne zavjete i na taj način se ponovno odlučili jedno za drugoga.Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika