Pastoralni Centar Varaždinske biskupije Ludbreg

Petra Zrinskog 1
42230 Ludbreg
Tel: 042/352 098
Mob: 099/4078 566
E-mail: pc-ludbreg@biskupija-varazdinska.hr

O centru

Pastoralni centar raspolaže s 2.200 četvornih metara korisnog prostora. Centar raspolaže s 32 sobe za boravak, s nekoliko dvorana različitih veličina, kuhinjom i blagovaonicom, kapelom te ostalim prostorijama koji služe za potrebe župe i svetišta te za razne druge biskupijske evangelizacijske i pastoralne potrebe i susrete.
Prostor Centra je uređen i namješten po najsuvremenijim standardima. Svaka od 32 sobe, koje mogu biti jednokrevetne ili dvokrevetne (po potrebi i trokrevetne) opremljena je vlastitim sanitarnim čvorom (wc-om i tuš kabinom). Grijanje se u svakoj sobi može prilagoditi osobnim potrebama. Čitava kuća pokrivena je besplatnim bežičnim wi-fi signalom.

Na raspolaganju su i dvorane za predavanja i susrete ili rad u manjim skupinama, suvremeno opremljena kuhinja i blagovaonica te kućna kapela za slavljenje euharistije, meditacije ili klanjanje.
Centar raspolaže i s tridesetak parkirališnih mjesta u vlastitom dvorištu.

Od dana otvorenja i blagoslova, 1. rujna 2014. godine, Centrom je upravljao i o aktivnostima vodio brigu župnik i upravitelj Svetišta msgr. Josip Đurkan a od 10. ožujka 2017. g. ravnateljem Centra imenovan je preč. mr. Josip Koprek. Voditeljica Centra od 1. siječnja 2022. je gospođa Ksenija Havaić.