Pastoralni Centar Varaždinske biskupije Ludbreg

Petra Zrinskog 1
42230 Ludbreg
Tel: 042/352 098
Mob: 099/4078 566
E-mail: pc-ludbreg@biskupija-varazdinska.hr

Seminar za mlade - 14.-18.11.2016.

U Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu u ponedjeljak 14. studenoga započeo je Seminar za mlade na temu: "Teškoće nisu prepreka – senzibilizacija mladih za osobe s invaliditetom" u organizaciji zaklade socioMovens koja već nekoliko godina u zemljama srednje i istočne Europe promovira socijalni nauk Crkve među mladima. Riječ je o zakladi koja je sastavnica Socijalnog instituta Kommende Dortmund nadbiskupije Paderborn.

Na seminaru u Ludbregu, koji će trajati od 14. do 18. studenoga, aktivno sudjeluju učenici Druge gimnazije Varaždin zajedno sa svojim vjeroučiteljem, Sašom Josipom Milecom. Njima su se pridružili i članovi udruge "Kokotiček", a sve ih organizacijski prate Anika Sačić, Ivana Peček te vlč. Leonardo Šardi.

Prvoga dana seminara mlade gimnazijalce i voditelje seminara posjetio je varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak. U sklopu programa seminara, biskup Mrzljak je u župnoj crkvi u Ludbregu predvodio misno slavlje u zajedništvu sa župnikom i kapelanom te prisutnim svećenicima. U homiliji je biskup istaknuo primjer sv. Nikole Tavelića s čijom su proslavom mladi započeli seminar. Njegov primjer pokazuje kako je potrebno gledati na drugog čovjeka koji je možda u potrebi. Prići mu, pomoći, ponekad se odreći sebe da bi bližnjemu u potrebi učinili dobro. Put je to koji je težak, ali koji naše društvo čini boljim, rekao je biskup te pozvao mlade da se ovakvim primjerima svetoga života ohrabre živjeti Božju riječ.

Seminar u Ludbregu prvoga dana posjetila je i ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, prof. Zdravka Grđan i sa zadovoljstvom podržala suradnju na temelju koje je učenicima Druge gimnazije Varaždin omogućeno sudjelovanje na seminaru.


Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika